Web Tasarım

Google Adsense Hesabı Nasıl Onaylanır

Adsense onay

Adsense hesabım onaylanmıyor ? Adsense hesabım nasıl onaylanır ? Sorularını Google Forum’larıda ve diğer platformlarda sıkça almaktayız. Bugün adsense hakkında merak edilen sorulara cevap vermeye çalışacağız. Website yayıncılarının en önemli maddi kaynağı reklamlardır ve birçok alternatife rağmen bu yayıncıların en büyük gelir kapısı Google Adsense‘dir. Durum böyle olunca bütün yayıncılar, adsense hesabı almak için elinden geleni yapmaktadır.

Adsense reklam ağını bu kadar popüler yapmasının sebebi; Kaliteli reklamveren ve kaliteli yayıncı arayışında olması ve bütün gelişimlerini bu yönde göstermesidir.

Gelelim konumuza. Adsense hesabınızın onaylanması için öncelikle sitenizin, Adsense politikalarına aykırı olmaması gerekiyor. Başvuru yapmadan önce #Adsense program politikaları’nı dikkatlice inceleyiniz. Bir iş yerinde çalışırken şirketinizin kurallarını nasıl inceleyip , işe devam etmek için bu kurallara uyuyorsanız, tıpkı bu kurallara da bu özende dikkat etmeli ve uymalısınız.

Ülkemizde en sık yapılan yanlışlardan biride “Yetersiz içerik” ile başvuru yapmaktır. Yetersiz içeriği sadece içerik sayısı olarak algılıyoruz nedense. Sitenizde binlerce içerik olabilir fakat bu içerikler kullanıcılar’a hiçbir fayda sağlamıyorsa, buda yetersiz bir içeriktir. Google web politikalarının en temel ilkesi burada devreye giriyor;

Kullanıcılar için faydalı ve benzersiz içerikler sunun” Kaliteli bir yayıncı olmak için uymanız gereken en temel kural bu olmalıdır.

 

Google temel ilkeler

  • Sayfalarınızı kullanıcılar için hazırlayın, arama motorları için değil.
  • Kullanıcılar’ınızı hiçbir konuda aldatmayın.
  • Arama motoru sıralamalarını iyileştirmek için tasarlanmış hilelerden kaçının. En önemli kurallardan biri, yaptığınız işi rekabet ettiğiniz bir web sitesine veya bir Google çalışanına açıklarken kendinizi rahat hissedip hissetmeyeceğinizdir. Yararlı başka bir test de “Bu, kullanıcılarıma yardımcı oluyor mu? Arama motorları olmasaydı bunu yapar mıydım?” sorularını sormaktır.
  • Web sitenizi benzersiz, değerli veya çekici yapan şeyleri düşünün. Web sitenizin, alanınızdaki diğer sitelere göre daha fazla göze çarpmasını sağlayın.

Özel yönergeler

Sitenizde aşağıdaki teknikleri uygulamayın.

  • Otomatik olarak oluşturulan içerikler
  • Bağlantı düzenlerine katılma
  • Özgün içeriği çok az olan veya hiç olmayan sayfalar oluşturma
  • Gizleme
  • Gizli yönlendirmeler
  • Gizli metin veya bağlantılar
  • Köprü sayfalar
  • Toplama içerik
  • Yeterli değer sağlamadan iştirak programlarına katılma
  • Alakasız anahtar kelimeler içeren sayfalar yükleme
  • Kimlik avı yapma veya virüs, Truva atı ya da diğer kötü amaçlı yazılımları yükleme gibi kötü amaçlı davranış içeren sayfalar oluşturma
  • Zengin snippet’ler işaretlemesini kötüye kullanma
  • Google’a otomatik sorgular gönderme

Sitenizi yukardaki kurallar çerçevesinde “Objektif” olarak değerlendirerek, hesabınızın neden onaylanmadığına dair ipucu sahibi olabilirsiniz. Her zaman forumlarda insanlar’a bu konuda tek tavsiyede bulunuyoruz. Özgün bir site, özgün bir site , özgün bir site. Temel kural her zaman bu. 100 tane birbirinin aynısı mobilya mağazası var, bunların hangisine giderseniz gidin, bütün ürünler aynı ve size özel hiçbirşey sunmuyor. Sizde bu mağazalardan biriyseniz ve neden müşterim gelmiyor diye düşünüyorsanız bu konuda tek hatalı sizsiniz maalesef. İnternet dünyası , reel dünyadan çokta farklı değil. Her zaman yenilikçi düşünceler, pratik fikirler ve emek harcanan işler daha değerlidir.

Adsense hakkında sorularınızı bizlere iletebilirsiniz.

Serkan Çataltaş

 

Serkan Çataltaş

1987 Yılında Malatya'da doğdu. Netaş'ta çalışmalarına devam etmektedir.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. deneme amaçlı açtığım blog sitemi paylaşsam… benimde ilerde sitemin onaylanacağına dair( en az 6 ayı var başvurmam için reklam olayına…. belki 1 yıl. bu süre zarfında kendimi geliştirerek..) ipucu verebilirmisin. yazıların kaliteli. rastgele denk geldim. www gerçekten çöplük olduğunu hissediyor bazen insan. Özellikle bunu başaran birisi olarak. Tavsiyelerini dikkate almak isterim…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir